Spracovanie mäsa a ovocia
POTRAVINÁRSKY PRIEMYSEL
Chladenie suchým ľadom alebo mrazenie je obľúbenou metódou pri spracovaní mäsových výrobkov.
Cieľom je schladiť mäsový výrobok v čo najkratšom čase na teplotu okolo +2°C.
Táto technológia môže byť použitá vo veľkom aj domácom spracovaní.
Pri spracovaní ovocia je tiež cieľom zmraziť ovocie v čo najkratšom čase, pretože sa
tak stráca najmenej vitamínov a živín.
Suchý ľad je vhodný aj na chladenie veľkého množstva ovocných koncentrátov, v
letných horúčavách izoluje prehrievanie a tým aj prípadné kvasenie!
Ak sa používa aj v sériách pre prepravné vozíky, je možné udržiavať požadovanú teplotu aj počas prepravy.
Nádoby na skladovanie suchého ľadu sú ponúkané v rôznych veľkostiach!
Suchý ľad si môžete vyzdvihnúť u nás, alebo vám ho môžeme v prípade záujmu doručiť!